Choď na obsah Choď na menu
 


sv.Augustín (film)

28. 5. 2010

 

Drahí bratia a sestry ... v Božej Rodine

 

Tento film je zaujímavo podaný avšak má nejaké nezrovnalosti.

 

*   *   *

Zaujímavé je to, ako sv.Augustín svojim správaním mal blízko k správaniu sa súčasných ľudí ako napr: politici, právnici a iní fundovaní ľudia. V tomto je zaujímavé vidieť, čo je skutočne zlé a dobré, čo je Pravda a klamstvo.

*   *   *

V jednej časti filmu sa odohráva ako sv.Augustín chcel zmeniť svoj život a stalo sa, že ked si otvoril Bibliu a potom v Božom chráme videl fresky ako sv.Ján krstiteľ krstí Ježiša Krista, zmenil svoj život a dal sa pokrstiť.

 

---

Mne osobne sa stalo, že ked som to videl, tiež som si otvoril Bibliu a zaujímavé pre mna bolo, že zrak mi padol na Slová, kde Ján Krstiteľ hovoril o krste vodou a Ducha Svätého (Jn 1,29-34)

 

*   *   *

Čo sa týka nezrovnalostí obsiahnuté vo filme, tak upozornujem na tú časť, kedy sv.Ambróz (biskup, ktorý mal zásluhu na obrátení sv.Augustína) kázal o tom ako sme stvorení na Boží obraz. Podľa filmu vysvetľoval, že Boh nemá tvár ako my ľudia, čo sa mi nechce veriť, že by toto povedal.

 

---

Z Božieho zjavenia, ktoré je schválené pápežom „Otec hovorí k svojim deťom“ http://www.magnificat.sk/htm02/otechovo.pdf

... Boh hovorí, že tvár Boha Stvoriteľa je  taká ako vyzeral Ježiš Kristus po zmrtvychvstaní a nanebostúpení. Z toho vyplýva, že Boh má tvár ako človek.

Ved aj podľa vízie sv.Faustíne Kowalskej a namaľovaného obrazu "Ježišu, dôverujem v Teba" je vidieť, že Boh - Ježiš Kristus po svojom zmrtvychvstaní a nanebovystúpení má tvár ako človek.

 

*   *   *

Zatiaľ toľko o filme.

Prajem požehnanie od Ducha Svätého a jeho dary múdrosti i rozlišovania, na príhovor Panny Márie. +