Choď na obsah Choď na menu
 


ENIOANATOMIA / Anatolij Vasilcuk / Falosna ezotericka psychoterapia

5. 8. 2010

Drahi bratia a sestry .. Pokoj a pravda nech je s nami.

 

Po oboznameni sa s touto web.strankou www.vasilcuk.cz by bolo dobre vediet viac objektivne  o com je a co prinasa. Na stranke je mozne spoznat metodu Enioanatomie, ktoru prezentuje Anatolij Vasilcuk. Vybral som nieco z jeho ucenia :

 

Význam enioanatomie

Znalosti anatomie jemnohmotných těl dávají každému člověku možnost:

 

přesně si mentálně představit a vizualizovat jemnohmotná těla, fyzické tělo, biologické tkáně, fyzikální hmoty, biologické a informačně-energetické strukturálně-funkční jednotky (organely buněk, buňky, tkáně, orgány, systémy, čakry, sušumnu, merudandu, idu, pinhalu, hvězdné kanály, meridiány, meridiánové (akupresurní) body, kundaliní šakti, různobarevné světlo, energii, bioplazmy aj.) na makro-, mikro-, ultra- a subultrastrukturálních úrovních http://www.vasilcuk.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=129&Itemid=49&lang=cz

 

Ked chceme vediet viac, tak uz len z tohto textu vidime, ze neprinasa nove veci, ale skor dava nove meno tomu, co uz sa uci ako falosne ucenie : hrubym vyznacene slova su typickym ucecim ezoterickeho ucenia, o ktorom vieme ze nema realny podklad a preto ani pozitivne ucinky. A preto nemozno ani hovorit o lekarskej, ci vedeckej anatomii ako ani o teologii ako to prezentuje. Jeho nauka o Enioanatomie vedie k okultnym praktikam, ktore sa skryvaju za falosnou maskou sektarskych hnuti. Mozte si to porovnat s tymi sektami, ktore svoje ucenie zakladaju na rovnakych principoch :

 

„Ako Šivova manifestácia sa Asahara údajne pohybuje vo vyšších svetoch, prináša z nich informácie a ovplyvňuje to, čo sa stane vo svete nižšom, materiálnom. Ako milosrdný budha potom môže pomáhať pravému JA každého človeka, ktoré síce patrí do Šivovej najvyššej ríše, ale ktoré bolo zvedené a zachytené v kolobehu zrodenia v nižších svetoch. Ako dokonale osvietený guru túto pomoc koná predovšetkým v iniciačnom ríte šaktipat, pri ktorom žiakovi odovzdáva energiu na osvietenie, prebúdza v ňom kozmickú silu kundalíní a aktivuje centrá tejto energie (čakry) v jeho tele. Podmienkou cesty do šambaly je potom askéza a bezvýhradná oddanosť vodcovi (guru), ktorý iniciáciu poskytol“ http://www.rozmer.sk/sk/articles/show/263

 

Akpo vidite mnohi ludia si zakladaju na neskutocnych veciach ako su kozmicke sili- kundalíní a energie (čakry) v tele a nakoniec to konci ovladanim mysle cloveka ako je aj tento „guru“. Ked nebudeme kritizovat falosnu vestiaren / horoskopy/ prezentovanu na stranke, ale skor sa venovat uceniu enioanatomie, tak zaverom mozeme opetovne povedat, ze ide o dalsiu ezotericku psychoterapiu.

 

Dakujem, ze ste sa rozhodli pre lepsiu alternativu ako je toto.