Choď na obsah Choď na menu
 


HOMEOPATIA (falošné liečivá)

21. 2. 2010

 

Azda najdiskutovanejšou oblasťou alternatívnej medicíny je metóda homeopatie, ktorá má mnohých zástancov, ale i odporcov.

Vatikánsky dokument Ježiš Kristus – prameň živej vody, na ktorého príprave sa podieľalo množstvo odborníkov rôznych dikastérií Svätej stolice, zaraďuje homeopatiu medzi praktiky propagované hnutím New Age.

   Tradičná medicína využíva na výrobu liekov mnohé dary prírody.

Homeopatia ide ešte ďalej a používa vskutku netradičné, dokonca až nebezpečné zdroje:

piesok (silicea), výťažok hnisu (pyrogén), sliny besného psa (hydrophobinum), kuriózne je aj mesačné svetlo (luna) a röntgenové lúče. Ďalej sú to kovy ako zlato (aurum) a striebro (argentum). Aké reakcie vyvolávajú tieto látky v ľudskom organizme?

Užitie niektorých prostriedkov, ktoré ste vymenovali, môže byť skutočne zdraviu nebezpečné. Pojedať sliny besného psa, hoci i vo veľmi riedených koncentráciách, považujem za veľmi nezodpovedné a rizikové, pretože v súčasnosti neexistujú lieky proti besnote a táto choroba je prakticky vždy smrteľná. Takisto opakované požívanie niektorých kovov, zvlášť pokiaľ nejde o vysoké riedenie, môže viesť k toxickému poškodeniu organizmu.

 Hahnemann tvrdil, že na svete neexistuje jediná mocná liečebná látka, ktorá by veľmi výrazne nezmenila citový a duševný stav zdravého človeka, ktorý ju skúša, a každý liek to činí iným spôsobom. Týmto aforizmom sa snaží potvrdiť správnosť homeopatických liekov, ktoré pôsobia predovšetkým na vôľu a psychiku človeka. Tento fakt je však vážnou námietkou voči používaniu homeopatie. Počíta sa s podobnými mentálnymi účinkami aj v prípade použitia bežných liekov klasickej medicíny?

viac na :http://www.sekty.sk/sk/articles/show/248