Choď na obsah Choď na menu
 


Dan Brown a kniha SYMBOL -Slobodomurár

22. 2. 2010

Už samotný názov i obraz predstavuje SYMBOL SLOBODOMURÁROV.

Tak ako slobodomurári sú najväčšími nepriateľmi Cirkvi, ktorí svojou činnosťou buď popierajú existenciu Boha - Ježiša a Jeho Cirkvi, alebo falošne vysvetľujú zmysel týchto skutočností, tak aj ich symbol (na knihe) predstavuje ich pravú tvár. 

Symbol Katolíckej Cirkvi sú dva prekrížené kľúče s mitrou pápeža a posvätnú štolu. Kľúče symbolizujú nebeskú a zemskú bránu, ktoré boli zverené sv.Petrovi a jeho nástupcom od Ježiša Krista, keď povedal: "Tebe dám kľúče od neba i zeme...." 

Na knihe je vidieť kľúč, ktorý je prevrátený a nakonci má znak slobodomurárov. Meradlo a kružidlo. Tento znak požívali už od dávnych čias a to pod "zásterou" slobodných murárov, ktorí sa zameriavali na stavby chrámov,pričom ich znaky môžno vidieť aj v niektorých kostolov. Čo nie je dôsledok ich dobrej práce, ale naopak falošnej práce, pretože vo svojom diele chrámu vyobrazovali aj také reliéfy, ktoré zle vplývajú na ľudskú psychiku. Taktiež sochy, ktoré boli "gičové" a vyobrazovali nie reálnu predstavu o svätých. 

Členovia slobodomurárskeho spoločenstva sú automaticky exkomunikovaní a nemajú prístup k Sviatostiam, čím sa nachádzajú v ťažkom hriechu (v stave smrteľného trestu).