Choď na obsah Choď na menu
 


Odporúčaný šport

28. 2. 2010

Drahí bratia a sestry ... v Božej Rodine ...

Športové hry rôznej kategorie sa veľmi odporúčajú pre posilnenie vzťahov v medzinárodnej úrovni. Šport je preto odporúčaný, lebo je odrazom života, pričom človek môže zmeniť život k lepšiemu. Pri kolektívnom športe sa vyjadruje ochota posilňovať vzájomné vzťahy a pri jednotlivcov sa vyobrazuje osobitný vzťah človeka k človeku, ale aj k Bohu.

V každom prípade šport musí byť vyjadrením vzájomných vzťahov, ktoré majú byť v súlade s pravidlami Evanjelia (Božích prikázaní) a s pravidlami danej športovej kategorii. 

Všetci sa majú snažiť, aby vyhrali, ale vskutočnosti víťaz je ten, kto zachoval pravidlá hry (pravidlá Evanjelia) a nie ten, kto nezachoval pravidlá (aj keď vyhral na body). Tak ako aj skutočným víťazom v živote je ten, kto zachoval pravidlá lásky.  

Taktiež je veľmi dôležité, aby odmena za hru, neboli peniaze, ale vec, ktorá bude pamiatkou pre všetkých, čiže všetci musia dostať odmenu, len v inom vyobrazení.

Na tejto stránke by som Vás chcel oboznámiť so športovými kategoriami, ktoré odporúčam ako pre jednotlivcov, tak aj pre kolektív (spoločenstvo).

 

***

Kolektívny šport: Fotbal (klasický na Slovensku, nie americké rudgby), Nohejbal, Volejbal, Basketbal,

Basebal je veľmi kreatívna hra, pričom je zapojené do hry celé telo a veľmi zameraná na presnosť hádzania loptičky.